Opis
Eko maltodekstryna z tapioki z Green Tahr.
Tapioka Maltodekstryna z certyfikatem organicznym to rodzaj węglowodanów złożonych o wysokim indeksie glikemicznym. Jest źródłem energii dla sportów wytrzymałościowych i sportów o wysokiej intensywności. Szybkie wchłanianie w celu promowania wydajności i poprawy regeneracji.
Maltodekstryna z tapioki jest surowa. Przygotowany do zmieszania z wodą lub ulubionym napojem. Umożliwia szybkie i łatwe rozmieszanie produktu z wodą lub innym napojem. Stosuj go w połączeniu z odżywkami białkowymi, aby skutecznie i optymalnie uzupełnić poziom energii po treningu.
Tapioka Maltodekstryna jest zwykle stosowana w protokole w celu uzupełnienia glikogenu mięśniowego na kilka dni przed zawodami, dzięki czemu następuje superkompensacja depozytów energetycznych. Szczególnie odpowiedni dla sportowców i/lub sportowców wytrzymałościowych (triatlon, maraton, pływanie...).
Tapioka Maltodekstryna pomaga w szybkim odzyskiwaniu energii po wysiłku, wykorzystując stymulację receptorów mięśniowych (GLUT 4).
Zalecany dla sportowców i/lub sportowców trenujących więcej niż raz dziennie lub prowadzących program intensywnej aktywności fizycznej o dużej objętości.
Tapioka Maltodekstryna z certyfikatem organicznym zmienia poziom glukozy lub insuliny we krwi. Dlatego erytrytol wydaje się być doskonałą alternatywą dla cukru dla osób cierpiących na nadwagę, cukrzycę czy zaburzenia związane z zespołem metabolicznym.
Spożywanie maltodekstryny z tapioki posiadającej certyfikat organiczny musi być powiązane z praktyką sportową. Wykazano, że w zależności od tego, jaki efekt chcemy uzyskać, spożywanie węglowodanów przed, w trakcie i po wysiłku fizycznym poprawia wydolność wysiłkową.
Możemy spożywać go przed, w trakcie lub tuż po zakończeniu ćwiczeń.
1. Przed i w trakcie ćwiczeń:
Maltodekstryna spożywana przed i w trakcie wysiłku (Aubisque) będzie szybkim i stabilnym źródłem energii, dostarczającym paliwa dla mięśni aż do zakończenia treningu.
2. Po ćwiczeniach:
Jeśli spożyjemy go po wysiłku fizycznym, pomoże nam to uzupełnić utracony po treningu glikogen mięśniowy, którego w trakcie wysiłku znacznie brakuje, a także usprawni wchłanianie białek i innych składników odżywczych z tkanki mięśniowej.
Jednym ze sposobów przyjmowania maltodekstryny po treningu jest połączenie jej z białkiem i aminokwasami, dzięki czemu nie tylko gwarantujemy uzupełnienie glikogenu mięśniowego, ale także pełną regenerację i regenerację mięśni.
Sposoby użycia:
Jako składnik ciastek, batoników zbożowych, wyrobów cukierniczych, sosów, lodów, płatków śniadaniowych, przetworów dla niemowląt.
W napojach dla sportowców zmieszać 30-50 g z 200 - 400 ml wody, napoju roślinnego, mleka lub jogurtu.
Przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej 5-15°C), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych warunkach (najlepiej RH 55-65%) i czystych.
Po otwarciu zamknąć hermetycznie i przechowywać ponownie w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć otoczenia, przylegania zapachów i skażenia mikrobiologicznego.
ES-ECO-019-CT Rolnictwo UE/spoza UE
-
Identyfikator Fruugo:
291279716-650200622
-
EAN:
8436565926233
Całość oferty zawartej na stronie internetowej obejmująca produkty, w tym leki, witaminy i suplementy (lub produkty o podobnym charakterze), nie jest przeznaczona do wykorzystania w celu diagnozowania, leczenia, łagodzenia lub zapobiegania jakimkolwiek schorzeniom lub chorobom. Informacje podane na niniejszej stronie nie stanowią porady lekarskiej i nie powinny być stawiane wyżej niż porady lekarzy, farmaceutów ani innych licencjonowanych pracowników służby zdrowia. W sprawie tego produktu osoby z problemami zdrowotnymi powinny skontaktować się ze swoimi dostawcami usług medycznych. Przed użyciem lub zażyciem produktu należy zawsze przeczytać ulotkę i postępować zgodnie z dołączonymi instrukcjami. Prosimy nie polegać na informacjach podanych na naszej stronie internetowej.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Prosimy o zapoznanie się z informacjami dotyczącymi bezpieczeństwa produktu określonymi poniżej
Poniższe informacje zostały dostarczone przez niezależnego sprzedawcę zewnętrznego sprzedającego ten produkt.
Etykiety bezpieczeństwa produktu
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa:
Maltodekstryna tapioki z certyfikatem ekologicznym to rodzaj węglowodanów złożonych o wysokim indeksie glikemicznym. Jest źródłem energii dla sportów wytrzymałościowych i sportów o wysokiej intensywności. Szybkie wchłanianie w celu zwiększenia wydajności i poprawy regeneracji. Maltodekstryna tapioki jest SUROWA. Przygotowany do wymieszania z wodą lub ulubionym napojem. Umożliwia szybkie i łatwe wymieszanie produktu z wodą lub innym napojem. Stosuj go w połączeniu z proszkami białkowymi, aby uzyskać skuteczne i optymalne uzupełnienie poziomu energii po treningu. Maltodekstryna tapioki jest zwykle stosowana w protokole w celu uzupełnienia glikogenu mięśniowego na zawody kilka dni wcześniej, dzięki czemu następuje superkompensacja złogów energetycznych. Szczególnie nadaje się dla sportowców i/lub sportowców wytrzymałościowych triathlonu, maratonu, pływania.... Maltodekstryna tapioki pomaga w szybkiej regeneracji energii po wysiłku fizycznym, wykorzystując stymulację receptorów mięśniowych GLUT 4. Polecany dla sportowców i/lub sportowców, którzy trenują więcej niż raz dziennie lub utrzymują intensywny program aktywności fizycznej o dużej objętości. Maltodekstryna tapioki z certyfikatem ekologicznym zmienia poziom glukozy lub insuliny we krwi. Dlatego erytrytol wydaje się być doskonałą alternatywą dla cukru dla osób cierpiących na nadwagę, cukrzycę lub zaburzenia związane z zespołem metabolicznym. Spożywanie maltodekstryny tapioki z certyfikatem ekologicznym musi być powiązane z uprawianiem sportu. W zależności od efektów, jakie chcemy uzyskać, wykazano, że spożywanie węglowodanów przed, w trakcie i po wysiłku fizycznym poprawia zdolności wysiłkowe. Przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w temperaturze 515C, chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych warunkach: Najlepiej wilgotność względna 5565% i czysta. Po otwarciu zamknij hermetycznie i przechowuj ponownie w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć otoczenia, przyleganie zapachów i zanieczyszczenie mikrobiologiczne.
Składniki:
100% skrobia z tapioki pochodząca z upraw ekologicznych.