Opis
Refraktometr służy do pomiaru zawartości cukru w surowym soku winogronowym, a następnie zawartość alkoholu w winie (wytworzonym z soku winogronowego) można poznać ze skali, a sok winogronowy można fermentować (objętościowo) poprzez pomiar zawartości alkoholu. Zakres-Brix: 0-40%, Alkohol: 0-25% Łatwy w użyciu-Umieść 2, 3 krople próbki na głównym pryzmacie, zamknij płytkę i odczytaj wartość Brixa przez okno obserwacyjne. Kalibracja - Użyj wody 20 C do zerowej kalibracji, automatyczna kompensacja temperatury 0-30C (ATC) Opakowanie-refraktometr, twarde plastikowe pudełko, mini śrubokręt, pipeta 1 *, instrukcja obsługi. Refraktometr mierzy głównie zawartość cukru w soku winogronowym, przewidując w ten sposób zawartość alkoholu w produkowanym winie. Ponieważ zawartość alkoholu w winie jest dodatnio skorelowana z zawartością cukru w soku winogronowym, oczywiście, jeśli używasz go jako miernika cukru, jest on zaprojektowany zgodnie z zasadą różnych współczynników załamania cieczy o różnych stężeniach. Ma dużą prędkość, wysoką dokładność i wagę. Lekki, mały rozmiar i inne zalety. Sposób użycia: Otwórz pokrywkę i dokładnie sprawdź pryzmat miękką szmatką. Weź kilka kropli roztworu do przetestowania i umieść je na pryzmacie wykrywania. Następnie delikatnie zamknij pokrywę, aby uniknąć pęcherzyków powietrza, i nałóż roztwór na całą powierzchnię pryzmatu. Skieruj płytkę wejściową światła instrumentu na źródło światła lub jasne miejsce, obserwuj pole widzenia przez okular i obróć pokrętło regulacji okularu, aby niebiesko-biała granica pola widzenia była wyraźna. Skala linii podziału jest stężeniem roztworu. Kalibracja i kalibracja temperatury: przyrząd musi zostać skalibrowany do zera przed pomiarem. Umieść kilka kropli wody destylowanej na pryzmacie wykrywającym. Obróć regulacji zera, aby dostosować skalę do 0% skali. Następnie wytrzyj i przetestuj pryzmat wykrywania. Inną metodą (tylko do oznaczania zawartości cukru) jest użycie tabeli korekcji temperatury, a następnie dodanie (lub odjęcie) wartości korekcji temperatury do wartości odczytanej w temperaturze otoczenia, aby uzyskać dokładną wartość. (Podręcznik zawiera tabelę korekcji temperatury dla odczytów cukru). Opakowanie: 1 x refraktometr, 1 x twarde plastikowe pudełko, 1 x mini śrubokręt, 1 x pipeta, 1 x ręczna kalibracja i kalibracja temperatury: przyrząd musi być skalibrowany przed pomiarem Do zera. Umieść kilka kropli wody destylowanej na pryzmacie wykrywającym. Obróć regulacji zera, aby dostosować skalę do 0% skali. Następnie wytrzyj i przetestuj pryzmat wykrywania. Inną metodą (tylko do oznaczania zawartości cukru) jest użycie tabeli korekcji temperatury, a następnie dodanie (lub odjęcie) wartości korekcji temperatury do wartości odczytanej w temperaturze otoczenia, aby uzyskać dokładną wartość. (Podręcznik zawiera tabelę korekcji temperatury dla odczytów cukru).
-
Identyfikator Fruugo:
214272729-456827745
-
EAN:
9439100424781